Do pobrania

Poniżej znajduje się lista dokumentów, które zgromadziłem na przestrzeni tych kilku lat trwania choroby.

Historie choroby od specjalistów w kolejności szukania pomocy:
Internista – niestety brak pierwszej strony karty, ale brak tam zapisów związanych z chorobą
Pulmonolog
Laryngolog
Gastrolog

Wyniki niektórych badań:
Morfologia
RTG – dwa opisy dla porównania
Gastroskopia
Karty wypisowe ze szpitala – jeden wypis z 2009 roku, drugi z 2012 roku
EKG
Spirometria i rhinomanometria
Badanie popłuczyn
TK (67MB)

Wynik j.m. Wartość referencyjna Komentarz
Immunoglobuliny E (IgE) w surowicy 26.6 IU/ml < 100
Hormon tyreotropowy (TSH) 3.030 uU/ml 0.270 – 4.200 Badanie wykonano testem III generacji. metoda ECLIA
Tyroksyna wolna (FT4) 20.4 pmol/l 12.0 – 22.0 metoda ECLIA
Przeciwciała anty – TPO < 5 IU/ml < 34 metoda ECLIA
Przeciwciała anty – TG < 10 IU/ml < 115 metoda ECLIA
Przeciwciała anty – HIV1/HIV2, antygen p24 ujemny ujemny metoda ECLIA
Kał – pasożyty NIE WYKRYTO W badanej surowicy nie stwierdzono obecności przeciwciał anty HIV1/HIV2, nie stwierdzono obecności antygenu p24

Pasożytów po trzech badaniach nie stwierdzono.
Wynik wymazu z gardła jest ujemny, ale dodatkowo jest informacja, że przez 48 godzin wyhodowano Streptococcus viridans i Neisseria sp. W obu przypadkach wzrost jest bardzo obfity.

Skany niektórych leków

Zapis audio z porannego kaszlu – do pobrania lub do odsłuchania on-line

Diagnoza zespołu Poradni Chorób Rzadkich

5 thoughts on “Do pobrania

  1. Infinum Listopad 21, 2012 o 6:23 pm Reply

    Witam, jaki jest wynik posiewu materiału pobranego z oskrzeli?

    • pankaszel Listopad 21, 2012 o 7:12 pm Reply

      Wynik był mi niestety tylko ustnie przekazywany i był „dobry”. Niestety nic więcej nie wiem 😦

  2. soda Listopad 21, 2012 o 8:02 pm Reply

    Polecam zrobic posiew jeszcze raz. Upierdliwy kaszel i chrzakanie + inne objawy to moze byc staphylococcus aureus

  3. Infinum Listopad 21, 2012 o 8:21 pm Reply

    Zakładam, że „dobry”, ale nie w sensie „pozytywny” tylko „negatywny”, czy tak?

    Jedno jest pewne, coś zmusza Twój organizm do produkcji tej plwociny.
    Gdy odkrztuszasz ją rano, skąd ona pochodzi, z oskrzeli czy gdzieś głębiej z płuc?
    Czy czujesz jej odrywanie się przy odkrztuszaniu, czy tylko zalega tak jak w nosie?
    Czy ostukiwanie pleców przez kogoś pomaga Ci ją odkrztusić?

    • pankaszel Listopad 22, 2012 o 8:43 am Reply

      Dokładnie tak.
      Czuję, że pochodzi głębiej niż z przełyku, tak jakby jeszcze niżej niż z pomiędzy obojczyków.
      Tylko zalega, tak jak w nosie.
      Nie pomaga.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: